OM KLUBBEN
BARNGYMNASTIK
BORDTENNIS
AIKIDO
SKIDOR
BADMINTON
INNEBANDY
 
Träning  »
Gå lunka löp »
Tävlingsanmälan »
Tävlingsresultat »
Klubbkläder »
Skidspåret »
Bilder »
Mötesprotokoll mm »
Länkar »
Kontakt »


Startsidan »


Öregrund IK

Öregrunds Idrottklubb
Strandgatan 29
742 42 Öregrund

oik@oregrund.nu

 
Öregrunds IK  skidor finns numera på https://oregrundik.se/skidor/
 
 
 
2020-08-30
Årsmöte för skidsektionen i ÖIK tisdag 15 september kl. 19.30, på Kustlaboratoriet, SLU. Årsmötesförhandlingar och fika. Välkommen med på mötet och få insyn i sektionens verksamhet!
 
2020-08-30
Höstens skidträningar för barn och ungdomar har dragit igång. Det är samma tider som tidigare som gäller, dvs tisdagar kl. 18 samt fredagar kl. 16.30, med samling vid sportplanen. Vi tränar kondition, styrka och koordination under lekfulla former. Mer info om träningarna på ÖIK skidors facebook-sida. Alla är välkomna på träningarna!
 
 
2020-04-19
Vårens omgång av Gå lunka löp ställs in till följd av att sammankomster med mer än 50 personer är förbjudna. Den som ändå vill konditionsträna tillsammans med andra under lekfulla former är välkommen att delta i skidsektionens träningar på tisdagar kl. 18, med samling vid sportplanen som vanligt. Vi har ofta träningar även på fredagar kl. 16.30 för barn i vuxens sällskap - för mer info se Öregrunds skidors sidor på Facebook eller kontakta ledarna.
 
 
2019-10-22 
Höstens träningar är igång sedan ett tag tillbaka. Vi tränar utomhus på tisdagar och i hallen på fredagar, med en grupp för yngre barn och en för ungdomar. Klicka in på Träning för mer information.
 
 
2019-08-24
Sensommar betyder start för Gå lunka löp. Tisdag 27 augusti kl 18 är det premiär och då hoppas vi att det blir livat i spåret. Därefter blir det ytterligare tre omgångar. Här finns inbjudan och resultat.
 
 
2019-08-20
Årsmöte för skidsektionen i ÖIK måndag 16 september kl. 19, på Kustlaboratoriet, SLU. Årsmötesförhandlingar och fika. Välkommen med på mötet och få insyn i sektionens verksamhet!
 
 
 
2019-04-23
Våren är här och det betyder Gå lunka löp! Vi ses första gången 7 maj kl. 18 och därefter ytterligare tre gånger. I år kommer de längre sträckorna att springa nya bandragningen, vilket innebär att vi får aningen längre sträckor än tidigare och dessutom en fin extrabacke. Här är inbjudan, och här hittar man resultat.
 
 
 
2019-02-16
Fantastiskt fina förhållanden i Häverödal, varmt och soligt och massor med glada ungdomar i spåren. Stort tack till alla deltagare och funktionärer! Här är resultat från dagens tävlingar:
 
 
2019-02-14
Det varma vädret har tagit hårt på spåren i Öregrund och därför flyttas Öregrundssprinten och Öregrundskrossen till Häverödal. I övrigt kommer tävlingen att genomföras i enlighet med inbjudan. Här är PM och startlista. Välkomna till en fartfylld skiddag!
 
 
2019-01-25
Öregrunds IK Skidor bjuder in till Öregrundssprinten och Öregrundskrossen lördag 16 februari. Här är inbjudan.
 
2018-09-20

Höstens omgång av Gå lunka löp avslutades med KM i terränglöpning, prisutdelning och saft och munkar till alla deltagare. Resultaten finns här.

Nu tar ordinarie träningar vid. I höst är det nya träningstider jämfört med tidigare. Torsdag kl. 18 är det träning vid sportplan för alla åldrar, men lekbetonad träning för yngre och mer fokus på löpning, styrka, spänst och koordination för de äldre (födda 2008 eller tidigare). Första ordinarie träning, 25/9, har vi en familjeträning där vi gärna ser att både barn och vuxna deltar.
 
På måndagar har den äldre gruppen rullskidträning. 
 
 
2018-08-29
Sommaren börjar lida mot sitt slut och ett tydligt hösttecken är att Gå lunka löp dragit igång. Välkomna nästa gang även ni som missade första omgången! Läs mer i inbjudan.
 
Resultaten finns här.
 
 
2018-08-14
Årsmöte för skidsektionen 28 augusti kl 19.30 i skolans matsal. Att årsmöte hålls nu beror på att nytt räkenskapsår införts för ÖIK. Alla välkomna!
 
 
2018-05-29
Sista omgången av Gå lunka löp avrundades med fika och medaljutdelning i ett fantastiskt väder. Resultaten finns här.
 
 
2018-04-22
Det är dags att leta fram löpskorna, för snart börjar vårens omgång av Gå lunka löp. Tisdag 1 maj kl. 18 ses alla löpsugna vid spåret. Här är inbjudan.   
 
 
2018-02-18 
Öregrundssprinten och Öregrundskrossen gick i ett fantastiskt vinterväder, med ett par minusgrader, stilla nersinglande snö och fasta fina spår. Det var något färre deltagare än vanligt på grund av sportlovsresor, men ändå mycket fartfyllda och roliga tävlingar. Speciellt skicrosstävlingen med orgeltramp, hopp, slalom, backportar och andra hinder var en utmaning där åkarnas teknik verkligen sattes på prov och bjöd på fin underhållning för både deltagare och publik. Tävlingens snyggaste hopp stod H17-vinnaren Alfred Buskqvist från IK Stern för - se det här
 
Tack alla för en härlig skiddag!
 
Här är resultaten:
 
 
2018-02-16
På söndag är det dags för tävlingar i sprint och skicross i Öregrund, tillika distriktsfinal i ICA Cup. Här är PM och startlista.
 
 
 
2018-02-14
Varmt välkommen till årsmöte för skidsektionen i Öregrunds IK tisdag 6 mars kl 20.00, på Kustlaboratoriet, SLU. Årsmötesförhandlingar och fika. Kom med på mötet och påverka sektionens verksamhet för våra aktiva barn, ungdomar och vuxna!
 
 
2018-02-05
Öregrunds IK Skidor bjuder in till Öregrundssprinten och Öregrundsskrossen söndag 18 februari. Här är inbjudan.
 
 
2018-01-28
Öppet sprint-DM 28 januari bjöd på fartfyllda tävlingar i goda förhållanden i Gimo. Totalt 97 deltagare från Uppland och Stockholm deltog i prolog, semifinaler och finaler. Öregrunds IK tackar alla deltagare, åskådare och funktionärer för en fin tävlingsdag, och inte minst Gimo IF för lån av konstsnöanläggningen! 
 
Här är resultat från semifinaler samt finaler och prolog.
 
 
 
2018-01-27
Här finns startlista samt PM för morgondagens sprint-DM vid Gimo Ski Center. Vi har komprimerat totala tävlingstiden så mycket som möjligt, vilket innebär att sista finalen går strax före kl 15. Varmt välkomna!
 
 
2018-01-22
Det rådande snöläget gör att sprint-DM flyttas från Öregrund till Gimo Ski Center. Tiden är densamma som tidigare, dvs 28 januari kl. 11. Information om tävlingsupplägg kommer här på sidan på fredag. 
 
 
2018-01-15
Öregrunds IK skidor bjuder in till Öppet distriktsmästerskap i sprint söndagen 28 januari. Tävlingen går i klassisk stil. Här finns inbjudan.
 
 
2018-01-07
Vintersäsongen är här. ÖIK har deltagit i Upplands skidförbunds läger i november och anordnat eget läger i december, båda i Grönklitt. I helgen deltog några av klubbens åkare i tävlingarna Morapinglan.
 
Vi fortsätter med träningar två ganger i veckan, tisdagar och torsdagar. Eftersom snön låter vänta på sig kommer vi att förlägga en del skidpass till konstsnöspåret i Gimo. Mer info kommer inom kort. Den som vill ha löpande uppdateringar kan anmäla sig till vår epostlista eller gå med i facebookgruppen Öregrunds skidor.
 
 
2017-09-26
Resultat från Gå lunka löp finns nu här
 
2017-08-21
En sommar med en hel del aktiviteter i klubben har gått. Vi har ordnat Upplandsläger i Öregrund, haft många roliga träningar och några av oss har även tävlat i t ex springskytte, rullskidor och MTB-cykling. Nu har höstens aktiviteter kommit igång, med löpträning tisdagar och rullskidor torsdagar.
 
ÖIK Skidors terränglöpningsserie, Gå lunka löp, startar tisdag 29 augusti. Alla är varmt välkomna dit! Inbjudan hittar ni här.
 
 
2017-05-24

Vårens omgångar av Gå lunka löp är till ända. Vi hade totalt 128 deltagare och fin stämning som vanligt. Resultaten kan ni se här.

Nu kör vi vanliga träningar med ÖIK skidor på tisdagar. Alla som är intresserade av att prova på är välkomna. Mer info hittar ni här.
 
 
2017-04-18
Våren är här, och det är dags för Gå lunka löp! Första omgången är tisdag 25 april kl. 18, därefter ytterligare fyra tisdagar. Se inbjudan. Alla är välkomna, stora som små!
 
Resultat hittar ni under fliken Gå lunka löp i menyn till vänster. 
 
 
2017-03-06
Varmt välkommen till årsmöte för skidsektionen i Öregrunds IK måndag 20 mars kl 19.00, på Kustlaboratoriet, SLU. Årsmötesförhandlingar och fika. Kom med på mötet och påverka sektionens verksamhet för våra barn, ungdomar och vuxna!
 
 
2017-02-04
Öregrundssprinten och Öregrundskrossen genomfördes i år på konstsnö i Häverödal. Tävlingsförhållandena var goda och de ca 100 startande bjöds på tekniskt utmanande banor och totalt tre lopp under dagen. Tävlingen utgjorde även final för uttagningarna till ICA cup för 13- och 14-åringar. Stort tack till tävlande och publik, samt till funktionärer i Öregrunds IK och Häverödals SK som gjorde det möjligt att genomföra tävlingen! 
 
 
 
 
2017-02-02
Öregrundssprinten och Öregrundskrossen kommer att genomföras inkommande lördag, men tävlingen flyttas på grund av snöläget till Lundåsvallen i Häverödal. Sprinten börjar kl 11 och skicrossloppen kl 13 respektive 14. Vi tackar Häverödal så mycket för att de ställer upp!
 
Här är PM samt startlista.
 
 
2017-01-02
Vi har 1 cm nysnö på marken just nu och prognosen lovat inte mer förrän till helgen. Det innebär att vi får lov att ställa in Öregrundsloppet, som var inplanerat till lördagen den 7 januari.
 
 
2016-12-23
Öregrunds IK Skidor bjuder in till två tävlingar i vinter. Först ut är Öregrundsloppet lördag 7 januari. Vi hoppas förstås att vintern hinner komma till dess. Beslut om tävlingen kan hållas kommer ca 1 vecka innan loppet.
 
Därefter anordnar vi Öregrundssprinten och Öregrundskrossen, den kombinerade tävlingen med tre korta, fartfyllda och teknikkrävande lopp under samma dag, lördag 4 februari. Vi hoppas att vuxna i klubbarna vågar utmana ungdomarna. Alla är varmt välkomna!
 
 
2016-08-15
Äntligen är hösten här, för det innebär att det är det dags för Gå lunka löp igen! Första omgången är tisdag 23 augusti kl. 18. Här är inbjudan. Ta med er släkt och vänner, ja alla ni känner, och kom på Öregrunds största och kanske roligaste motionsevenemang. Välkomna!
 
 
2016-05-24
Nu är vårens omgång Gå lunka löp avklarade, och vilket fantastiskt intresse det har varit och vilken löpglädje ni har visat prov på! Totalt har vi haft hela 165 deltagare och 495 starter under de fem tisdagarna, vilket slår det tidigare rekordet med råge. Läs mer här.  
  
 
2016-05-10
 Till tredje omgången av Gå lunka löp hann snålblåsten från norr dra in - men det blev nytt deltagarrekord igen trots det! Hela 104 deltagare den här gången. Fantastiskt roligt! Här är kvällens resultat.
 
 
2016-05-03
Andra omgången av Gå lunka löp bjöd på ett mäktigt rekord - hela 103 deltagare hade vi denna fantastiskt vackra vårkväll!! Tack alla som kom! Här är kvällens resultat.
 
 
2016-04-26
Skidsektionen satsar på att delta i två löptävlingar nu under våren, Ottarsloppet samt Östhammars stadslopp. Ottarsloppet ska man anmäla sig till senast 1/5 och stadsloppet senast 4/5. Vi vill att så manga som möjligt deltar i de här loppen. Gå lunka löp är förstås den perfekta uppladdningen!
 
2016-04-23
Gå lunka löp börjar tisdag 26 april kl. 18. Här är inbjudan. Kom med, kom med - alla är välkomna, och det finns sträckor som passar var och en! Resultat hittar ni här.
 
 
2016-03-10
Tisdag 8 mars anordnade ÖIK kommunmästerskap i längdskidåkning, klassisk stil. Totalt deltog 33 åkare från Gimo och Öregrund. Spåret var bra trots den knappa snömängden och banan hade en lite mer utmanande dragning än vanligt. Mycket roligt att kommunmästerskapet kunde bli av och stort tack till alla åkare och arrangörer! Resultatlista hittar ni här.
 
 
2016-03-03
Öregrunds IK Skidor bjuder in till kommunmästerskap i längdskidåkning tisdag 8 mars kl 18.30. Tävlingen utgör samtidigt klubbmästerskap för ÖIK. Se inbjudan
 
 
2016-02-27 

Varmt välkommen till årsmöte för skidsektionen i Öregrunds IK måndag 29 februari kl 19.00, på Kustlaboratoriet, SLU. Årsmötesförhandlingar och fika. Se till att vara på plats för att påverka skidverksamheten för våra barn, ungdomar och vuxna!

 
 
2016-01-30
Idag är det dags för Öregrundssprinten och Öregrundskrossen. Tävlingen är flyttad till Häverödal, som har riktigt fina spår trots det milda vädret. Här finns startlista och PM för tävlingarna. Välkomna! 
 
UPPDATERING: Tävlingen genomfördes i mycket goda förhållanden i Häverödal. Över hundra startande i både sprinten och krossen fick känna på tekniska banor i snabbt före, och publik och åkare bjöds på jämna och spännande lopp. Tävlingen utgjorde även final för uttagningarna till ICA cup för 13- och 14-åringar. Stort tack till tävlande och publik, samt till Häverödals SK som gjorde det möjligt att genomföra tävlingen! 
 
Resultat Öregrundssprinten  
 
 
2016-01-26 UPPDATERING
På lördag, den 30 januari, är det dags för årets kanske roligaste tävlingsdag. Då ordnar vi Öregrundssprinten och Öregrundskrossen (inbjudan). Det varma vädret har tyvärr gått hårt åt banan. Vi har därför bestämt att loppet flyttas till Häverödal i stället. Där finns tillräckligt med konstsnö för att göra bra banor på lördagen trots blidvädret. Sprinten börjar kl 11 och skicrossloppen kl 13 respektive 14. PM kommer inom kort. Vi tackar Häverödal så mycket för att de ställer upp!
 
 
2016-01-04
Öregrundsloppet den 9 januari 2016 är inställt på grund av snöbrist. Vi hoppas att det kalla vädret håller i sig och att vi snart får snö.
 
 
2015-12-01
I vinter planerar ÖIK skidor att genomföra två tävlingar. Den 9 januari ordnar vi Öregrundsloppet (inbjudan). Den 30 januari ordnar vi Öregrundssprinten och Öregrundskrossen (inbjudan), en mycket omtyckt tävlingsdag där man först åker ett sprintlopp och därefter två skicrosslopp. Vi hoppas på en snörik vinter! Anmäler sig gör man här.
 
 
2015-11-28
Nu har skidsäsongen dragit igång. Förra veckan var over 20 ÖIK:are med på Upplands skidförbunds läger i Orsa Grönklitt. Nästa vecka är det dags igen. Då har ÖIK sitt eget läger i Grönklitt, med over 30 deltagare. Vi ser fram emot backiga välpreparerade spår, boende i stora stugor och glatt umgänge.
 
2015-09-22
De fem omgångarna av Gå lunka löp är färdiglöpta. Sista omgången utgjorde samtidigt KM i terränglöpning Här finns alla resultat.
 
 
2015-05-26
Vårens fem omgångar av Gå lunka löp är nu avklarade. Vi hade en fantastisk uppslutning i år! Läs mer och se resultat här.
 
 
2015-03-18
Skidsektionens årsmöte hölls i SLUs lokaler måndag 16 mars. Tio personer deltog. Möteshandlingar hittar du här.
 
 
2015-03-02
ÖIK deltog i skidförbundets Stjärna på skidor. En av utmaningarna hette Mördarbacken, och vår rysliga film ser ni här.
 
 
2015-03-01
Här är ett bildspel från Öregrundssprinten och -krossen. Tack för det Öregrundarbloggen!
 
 
2015-02-01
Dubbeltävlingen Öregrundssprinten och Öregrundskrossen 2015 bjöd på blöt snö, trixiga banor och massor med glada miner. Vi fick se prov på fin teknik och fantastisk kämpaglöd i sprinten och krossen med orgeltramp, gupp, hopp, backportar och andra hinder. Tävlingarna utgjorde samtidigt distriktsfinal i ICA cup för 13-14-åringar.
 
Ett stort tack till alla deltagande ungdomar, funktionärer och supportrar för en fin dag! Här är dagens resultatlistor:
 
2015-01-30
Söndagen 1 februari bjuder ÖIK in till den fartfyllda dubbeltävlingen Öregrundssprinten och Öregrundskrossen, tillika distriktsfinal i ICA Cup. Morgondagens omfattande nederbörd ser ut att till stora delar komma som snö, så läget ser bra ut. Tävlande, supportrar och nyfikna hälsas alla hjärtligt välkomna!
 
Här finns inbjudanPM och startlista.
 
 
 
2014-12-26
UDM i teamsprint inställt på grund av snöbrist. Vi hoppas på en snörik vinter så att vi har möjlighet att genomföra tävlingen senare under säsongen.
 
 
2014-12-16
Öregrunds IK Skidor bjuder in till UDM i teamsprint söndag 28 december. Väderprognosen lovar inte så mycket snö de närmsta dagarna, men vi håller tummarna. Beslut om tävlingen genomförs fattas 26 december. Här är inbjudan och här kommer man till anmälningssidan.
 
 
 
2014-09-23

ÖIKs klubbmästerskap i terränglöpning lockade många deltagare. Samtidigt genomfördes sista omgången av Gå lunka löp. Läs mer.

 

2014-09-16

ÖIK skidor bjuder in till klubbmästerskap i terränglöpning tisdag 23 september. Alla välkomna!

 

2014-09-10

Nu drar det ihop sig till ÖIKs höstläger! Läs inbjudan och anmäl er senast tisdag 16 september.

Hoppas många kan komma! Vuxna är förstås också mycket välkomna.

 

2014-08-24

Höstomgången av Gå lunka löp börjar tisdagen 26 augusti 2014. Läs mer här.

 

2014-08-11

Höstens träningar börjar tisdagen 12 augusti kl. 18. Läs mer här.

 

2014-03-05

ÖIK Skidor tog sig till final i Stjärna på skidor, Skidförbundets satsning på ungdomsverksamhet! Finalplatsen innebär att vi får delta vid för-VM i Falun 15-16 mars. Där kommer vi att få titta på världscupstävlingarna på närhåll, träffa de andra vinnarklubbarna och även delta i en stafett inför fullsatta läktare! Här kan man läsa mer.

Vi kommer att åka upp med buss till tävlingarna och hoppas att vi fyller upp bussen med ungdomar och, i mån av utrymme, vuxna. Mer info om detta på Facebook-sidan och på mailen. Stort grattis till oss!

 

2014-02-17

Skidsektionens årsmöte hålls på Öregrunds skola måndag 3 mars kl. 19. Alla välkomna!

 

2014-02-01

Öregrundssprinten och Öregrundskrossen bjöd på en heldag med spänning och rolig skidåkning. Tävlingen kunde genomföras i bra förhållanden tack vare idogt arbete och lite hjälp från snögudarna. Vi fick se prov på kämpaglöd och fin teknik hos de nästan 90 åkarna. Tävlingen utgjorde samtidigt final på uttagningen till ICA Cup för 13- och 14-åringarna. Lagen kommer att anslås på Upplands skidförbunds hemsida.

Här är dagens resultat från sprinten och krossen.

Stort tack till åkare, publik och arrangörer för en mycket lyckad tävling!

 

2014-01-30

Välkomna till Öregrundssprinten och Öregrundskrossen på lördag! Vi har jobbat hårt för att få spåren i skick och vi kommer att få till en bra tävling trots det tunna snötäcket. Vi har 89 anmälda, de flesta till båda loppen. Här finns startlistan och PM.

 

2014-01-20

Öregrunds IK Skidor inbjuder härmed till Öregrundssprinten och Öregrundskrossen  lördagen 1 februari 2014. Tävlingarna utgör tillika distriktsfinal i ICA Cup (tidigare Kalle Anka Cup) där uttagningarna till riksfinalen avgörs. Läs inbjudan.

Vi har preparerat sprint- och skicrossbanan i kväll och vi har i dagsläget tillräckligt med snö för att kunna genomföra tävlingarna. Vi återkommer med mer uppdaterad spårinformation närmare tävlingsdagen.

 

2014-01-20

ÖIKs skidungdomar ser till att nyttja vintern till max! Igår deltog ett glatt gäng vid tävlingarna i Tierp och vi kunde konstatera att alla gått starkt framåt teknikmässigt. Tävlingarna avslutades med semlor och annat gott som serverades på vallabänken. Tack Mari!

På kvällen gjorde en tapper skara dessutom en brandkårsutryckning för att klara slutdatum för Idas utmaning i Stjärna på skidor. Gå gärna in och kolla på den sista utmaningen och på poängställningen.  Vi ligger bra till!

 

2013-12-12

Här följer lite information från tränarna:

Nu drar det ihop sig till vintersäsong och förhoppningsvis snart ett mer beständigt snötäcke i Uppland. Avslutning av höstsäsongen blir det torsdag 19 december kl. 18 i skolans matsal.  Prisutdelning, fika och information till barn och föräldrar. Alla välkomna! 

Öregrunds skidåkare har tränat flitigt i höst, och har de senaste veckorna deltagit i två mycket lyckade snöläger i Orsa, ett tillsammans med Upplands skidförbund och ett eget nu senaste helg. Det är en ren njutning att se våra åkare i spåret, för de har gjort enorma framsteg tekniskt och har samtidigt blivit både starkare och uthålligare!

Tisdag 17 december blir höstens sista träning. Därefter blir nästa gemensamma träning efter helgerna torsdag 2 januari 2014 k. 18. Se till att träna själva under jullovet - det är ju bästa sortens julmys! 

Enligt tävlingskalendern kör säsongen i Uppland igång nu, men av långtidsprognosen att döma dröjer det ett tag innan vi får snö. Vi återkommer med information om tävlingar. Kom ihåg Öregrundsloppet 11 januari!

 

 


 

Höstens omgång av Gå lunka löp har avslutats. Även denna gång lockade evenemanget massor med löpare. Resultat från omgångarna hittar du här. Sista omgången utgjorde samtidigt klubbmästerskap i terränglöpning. 

 


Nu har vi fått nya kontouppgifter och vill därför att ni som köpte ÖIK skidors fina röda träningströja i våras betalar dem så snart som möjligt . Priset är 100 kr per t-shirt och inbetalningen görs till:

Handelsbanken
Öregrunds IK Skidor
Clearingnr: 6512
Kontonummer: 744836158

Ange köparens namn vid betalningen.


 

Upplands skidförbunds ordnar sommarläger i Öregrund 29-30 juni . Vi vill gärna att klubbens ungdomar från 2002 födda och äldre deltar. Även yngre kan delta åtminstone i valda delar av träningarna. Meddela Anders eller Ulf vilka som kommer senast 18 juni, även angående ev. specialkost. Mer info om lägret hittar ni här.


 

Vårens omgång av Gå lunka löp har avslutats. Det blev nytt deltagarrekord igen! Resultat hittar du här.

Torsdagar kl 18 har vi uthållighets- och styrketräning . Vi anpassar träningsintensiteten och blandar alla åldrar i grupperna. Vi hoppas få se just dig där! Samling vid skidspåret.  


 

 

 

 

Lilla Vasaloppet och klubbmästerskap i skidåkning genomfördes under fina förhållanden kvällen den 26 februari. Totalt hade vi 40 startande och ett stort supportergäng hejade på. Det blev prisutdelning för Vasaloppsåkarna och korv och saft till alla. Tack alla som hjälpte till att genomföra tävlingen, och ett extra stort tack till Hans-Olov som stod för planeringen! Här är resultaten.

 


 

Skidsektionens årsmöte hålls på skolan torsdag 28 februari kl 19.30. Alla välkomna!

 


Öregrundssprinten och Öregrundskrossen , tillika Kalle Anka Cup distriktsfinal, anordnades i Öregrund idag lördagen 26 januari 2013. Vi hade totalt 84 startande, där de flesta åkte både sprinten och krossen. Tävlingarna blev mycket lyckade och vi fick se prov på imponerade åkteknik i de tekniskt krävande banorna. Tack alla skidåkare och funktionärer för en riktigt rolig tävlingsdag!

Här är resultatlista Öregrundssprinten och resultatlista Öregrundskrossen.

Information om uttagna till Kalle Anka Cup riksfinal kommer på Upplands skidförbunds hemsida.

 


Öregrundsloppet i klassisk stil genomfördes lördagen den 5 januari 2013. Det blev en mycket fin dag med många deltagare, totalt 101 startande, och snabba åktider. Stort tack till alla deltagare och funktionärer - i synnerhet till spårgruppen för en jätteinsats och till alla åkare för visad hänsyn vid omåkningar i enkelspåret! Här är resultatlistan.


Vi har haft två superlyckade träningsläger i höst - ett barmarksläger i Kelinge i oktober och nu senast ett snöläger i Högbo 6-8 december. Högboläget lockade drygt 30 deltagare och vi fick se att ungdomarna tagit stora steg framåt efter höstens duktiga rullskids- och inlinesåkande.


Höstens Gå lunka löp har avslutats. Vi hade otroligt många deltagare i år, mellan 68 och 83 personer i de olika omgångarna. Läs mer här.

 

   


ÖIK skidor kommer att delta i Olympic day som hålls i Östhammar 30 oktober . Då får åk 2-5 chansen att prova på olika idrotter och träffa idrottare som deltagit i OS, t ex roddaren Lassi Karonen. Om du vill veta mer kan du kolla här.

Upplands skidförbund ordnar träningsläger för ungdomar i Öregrund 30/6-1/7 . Vi tränare hoppas att ni som är födda 2002 eller tidigare deltar, och vi kommer att se till att anpassa träningen så att även de yngre hittar en lämplig träningsgrupp. Läs mer här

Vi har sommarträning på tisdagar kl 18 vid klubbstugan , för ungdomar födda 2002 och äldre, även för vuxna. Vi blandar löp-, spänst- och styrketräning med stafetter och lekar.

Vi har Träningsupptakt inför sommaren samt röjdag i vallabod och klubbstuga söndag 27 maj kl. 13 . Sommarträningarna är riktade till ungdomar från ca 10 år och uppåt och i sommar ska vi starta en grupp med juniorer + vuxna också. Vi börjar träffen med en diskussion kring upplägg av sommarens gemensamma och individuella träning och tar sedan ett träningspass tillsammans. Föräldrar och andra som inte är väldigt träningssugna hoppas vi kommer och hjälper till med att röja upp i vallabod och klubbstuga. Klubben ordnar med fika. Alla välkomna! Kontakta oss tränare ifall ni har frågor kring dagen.


 

 
Sponsorer

">