En hösthälsning från ordföranden »
Stadskampen 2020 »
Öregrundspelen - special-KM »
Tennisveckan 2020 - inställd »
Sommarträning 2020 »
Skinkblixten 2019 avgjord! »
Skinkblixten 2019 inbjudan »
Onsdagsdubbeln 2019 - 2020 »
En hösthälning från er ordförande »
Tennisveckan 2019 »
En sommarhälsning från Tennisveckan »
Internetbokning av banorna »
Tennisveckan, ny organisation »
Ny ordförande i ÖTS »
Tennisen i Öregrund är räddad »
Årsmötet 2019 »
Tennisträning Våren 2019 »
Medlemsinformation jan 2019 »
Skinkblixten 2018 avgjord! »
Tennisveckan 2018 »
 

En hösthälsning från ordföranden


Hösten sveper in Öregrund i ett råfuktigt omslag. I en immig backspegel kan vi se tillbaka på en fantastisk sommar trots den rådande pandemin. Klubbmästerskapet Öregrundsspelen blev trots den sociala distanseringen en framgång med över 100 deltagare och fin stämning. Men vi hoppas att vi aldrig ska behöva arrangera tävlingen igen. Nästa sommar vill vi verkligen att den uppskjutna jubileumsupplagan av Tennisveckan ska kunna spelas och att vi fått bukt med allas vår gemensamma virusfiende.
 
ÖTS och Tennis by Svens tennisskola blev också en succé med 150 deltagande elever för att inte tala om vår nya padelbana, som var i stort sett fullbokad från invigningen på midsommardagen fram till i mitten av augusti. På inrådan av leverantören kommer vi inte att täcka över banan under vinterhalvåret utan låter konstgräset andas. Det innebär att banan blir bokningsbar året runt med en elbelysning som fungerar perfekt. Att idrotta utomhus är dessutom extra covidsäkert. Och under lågsäsong är det dessutom extra billigt.

Under avdelningen ljusglimtar i tillvaron minns vi gärna den vackra lördagen i september, när ÖTS på hemmaplan återställde den lokala ordningen i och med segern över Östhammar i Stadskampen 2020.

Sedan en tid tillbaka har inomhusträningen kommit igång med Magnus Rindeby som uppskattad tränare och Karin Lindqvist som idog studierektor. Kontakta gärna henne om du vill börja träna tennis via vår mejl tennis@oregrund.nu.

Vi har i år satsat på träning för 6-åringar och det har glädjande nog blivit väldigt populärt. Se där, ÖTS bidrag till välbehövlig återväxt inom svensk tennis. I övrigt är träningstimmarna väl fyllda. I hallen spelas också motionärssturneringen Onsdagsdubbeln med Johnny Söderqvist som regissör.

För två veckor sedan inledde ÖTS stolta H35-lag säsongen i division 3. Tyvärr blev det förlust mot Danderyd i premiären. Nästa drabbning blir hemma mot Viggbyholm den 15 november klockan 15.00. Kom till tennishallen då och heja fram de våra. Här kan ni följa lagets fortsatta äventyr.

I dagarna har Kyrkbanan och Tallparken konserverats för vintern genom stronga insatser av banornas beskyddare Ronnie Krogestad, Andreas Pragsten, Göran Hultqvist och Peter Öhberg.

Som alla känner till råder sedan den 19 oktober skärpta restriktioner i Uppsala län. Därför vill ÖTS starkt rekommendera alla som nyttjar tennishallen att duscha hemma. Vi kommer inte att låsa omklädningsrummen så tillgång till WC finns, men i övrigt litar vi på spelarnas omdöme i denna svåra tid.

Från ÖTS inre verksamhet kan också rapporteras att vi som bäst jobbar med en helt ny hemsida som enligt planerna ska lanseras i början av 2021. Den kommer att bli ursnygg med många spännande funktioner.

Allt gott och ta hand om er

Björn


BJÖRN HYGSTEDT
Ordförande Öregrunds Tennissällskap

Sidan uppdaterad 2020-12-16