En hösthälsning från ordföranden »
Stadskampen 2020 »
Öregrundspelen - special-KM »
Tennisveckan 2020 - inställd »
Sommarträning 2020 »
Skinkblixten 2019 avgjord! »
Skinkblixten 2019 inbjudan »
Onsdagsdubbeln 2019 - 2020 »
En hösthälning från er ordförande »
Tennisveckan 2019 »
En sommarhälsning från Tennisveckan »
Internetbokning av banorna »
Tennisveckan, ny organisation »
Ny ordförande i ÖTS »
Tennisen i Öregrund är räddad »
Årsmötet 2019 »
Tennisträning Våren 2019 »
Medlemsinformation jan 2019 »
Skinkblixten 2018 avgjord! »
Tennisveckan 2018 »
 


Till Leader Upplandsbygds hemsida

www.osthammar.se

Tennisen i Öregrund är räddad


Vattenfrågan är löst!
 
Tack vare konstruktiva och lösningsorienterade förhandlingar har nu Östhammars kommun och Öregrunds Tennissällskap hittat en hållbar och långsiktig lösning för den nödvändiga bevattningen av Tallparksbanorna och Kyrkbanan.
 
Ända till 2017 levde vi väl alla i tron att tillgången på vatten är outsinlig. Men snöfattiga vintrar och torra sommar hade sänkt grundvattennivån i kommunen till allvarligt låga nivåer. Förra sommarens extrema torka gjorde också att kommunens vattenverk fick problem att leverera tillräcklig mängd vatten ut i ledningsnäten.

Mot denna bakgrund tvingades Östhammars kommuns VA-bolag Gästrike Vatten ifjol att införa bevattningsförbud under perioden 1 juni-1 oktober, ett förbud som också gällde bevattningen av tennisbanorna i Öregrund och som innebar ett hot mot all sommartennis i Öregrund.

Men vid ett möte i måndags kunde klubben och kommunen alltså enas om en permanent bevattningslösning med slangar som grävs ner till havet. Inne på banorna kommer kraftiga pumpar att installeras som suger upp det salta vattnet, det som faktiskt är bättre än kommunalt dricksvatten eftersom salt binder fukt - och det mår banorna bra av.

Arbetena vid Tallparken beräknas kunna börja redan nästa vecka vara klara innan april månads utgång. Vid Kyrkan är det lite mer komplicerat eftersom man måste jacka upp en ränna i asfalten och också dra el från husbilstoaletten i Västerhamn till pumpen på Kyrkbanan. Men senast i en bit in maj ska allt vara klart, lovar Lasse Karlsson, gatu- och fastighetschef vid Östhammars kommun.

Tills dess att alla installationer är klara kan klubben om så behövs använda kommunalt vatten eftersom Gästrike Vatten inte lär införa bevattningsförbud förrän i sommar.

ÖTS styrelse känner förstås en stor lättnad och tacksamhet över att hotet mot sommartennisen i Öregrund nu är avvärjt för all överskådlig framtid. Nu återstår bara lite finlir med kommunen om finansieringen…

Sidan uppdaterad 2019-03-28