En hösthälsning från ordföranden »
Stadskampen 2020 »
Öregrundspelen - special-KM »
Tennisveckan 2020 - inställd »
Sommarträning 2020 »
Skinkblixten 2019 avgjord! »
Skinkblixten 2019 inbjudan »
Onsdagsdubbeln 2019 - 2020 »
En hösthälning från er ordförande »
Tennisveckan 2019 »
En sommarhälsning från Tennisveckan »
Internetbokning av banorna »
Tennisveckan, ny organisation »
Ny ordförande i ÖTS »
Tennisen i Öregrund är räddad »
Årsmötet 2019 »
Tennisträning Våren 2019 »
Medlemsinformation jan 2019 »
Skinkblixten 2018 avgjord! »
Tennisveckan 2018 »
 


Till Leader Upplandsbygds hemsida

www.osthammar.se

En hösthälning från er ordförande


EN HÖSTHÄLSNING FRÅN ER ORDFÖRANDE
 
Man blinkar och så är sommaren över. Den kommer som en seg inbollning och försvinner in i hösten likt en stenhård smash. Vad hände egentligen?
Svar: väldigt mycket.
För Öregrunds Tennissällskap har sommaren varit de positiva omvälvningarnas tid. Klisterlappar har ersatts med ett modernt bokningssystem som blivit en succé - om man får tro responsen från användarna. Det var hög tid att även ÖTS gick på nät.
Kommunalt dricksvatten har ersatts med havsvatten så att vi kan vattna våra banor utan att tulla på bristvaran grundvatten. Nu kan vi kan spela grustennis så länge den vackra Öregrundsgrepen finns. Under hösten ska systemet fintrimmas och sedan kan vi ta emot studiebesök från andra kustnära klubbar som lider av samma bevattningsproblem.
Tennisveckan 2019 blev också en framgång med fler deltagare än på länge, med en mer digitaliserad deltagareservice och med en ny organisation som lovar gott för framtiden. Glädjande är också att det lokala näringslivet alltmer inser betydelsen av vår turnering som en besöksmagnet och som en viktig del av Öregrunds varumärke.
I år fick vi därtill stöd från Östhammars kommun, vilket gjorde oss ännu gladare. Det är viktigt och sporrande att ha den egna kommunen i ryggen, när man tar på sig ett arrangemang med 220 spelare som ska slå bollen över nät minst 75.000 gånger - under en vecka.
Nästa månad kommer vi att - liksom ifjol - skicka ut en enkät till alla deltagare för att få in mer feedback om vad som fungerade bra och mindre bra under årets turnering. Ta några minuter, som det brukar heta, och hjälp oss att bli ännu bättre till jubileumsåret 2020.
Även årets ÖTS Junior Cup blev en framgång med 24 deltagande morgondagare. Denna tävling arrangerades för åttonde gången och för ÖTS känns det betydelsefullt att på detta sätt bidra till att trygga återväxten inom svensk tennis. Det behövs.
Med en styrelse på tå går vi taggade in i den där hösten. Mycket spännande är på gång. Bland annat blir det sedvanlig träning i hallen under ledning av vår uppskattade tränare Per Norrman från Danderyds alerta tennisklubb. Vi planerar dessutom en särskild dubbelträning för dem som önskar. Projektet med omläggning av Tallparkens bana 1 fortsätter och så ska vi landa ett nytt arrendeavtal med kommunen.
Men först ska vi visa vår systerförening Östhammars SK att ÖTS fortfarande regerar på den lokala tennistronen - för femte året i rad! Den 31 augusti smäller det på banorna i Östhammar, de som hyllades av så många deltagare under Tennisveckan.
Från baslinjen en varm hälsning
Björn Hygstedt
Ordförande Öregrunds Tennissällskap
PS. Öregrund 1925: visst ser centercourten på Hamnplan inbjudande ut? En lyckad passering från havet...
 


Sidan uppdaterad 2019-08-27